nieuws


08.03.2006

Grote belangstelling voor woningontwerpprijsvraag Eenvoud

Voor ontwerpprijsvraag Eenvoud hebben zich sinds de start op 1 november inmiddels bijna 900 belangstellenden ingeschreven. De prijsvraag heeft als doel dat in de Noorderplassen-West een bijzondere wijk verrijst in navolging van de woonwijken De Fantasie en De Realiteit. Het enige verschil is dat deze zelfontworpen woningen wel direct het karakter 'duurzaam' meekrijgen, waardoor er iets minder bouwvrijheid is als bij de andere twee projecten het geval was.

Twaalf prijswinnaars krijgen uiteindelijk de kans hun ontworpen woning te realiseren. De maximale bouwkosten bedragen 120.000 euro. Meer informatie over de voorwaarden staat op www.prijsvraageenvoud.nl.

De uiterlijke inzenddatum voor de ontwerpen is zaterdag 1 april. Daarna gaat een jury aan de slag onder leiding van hoogleraar-architect Moshé Zwarts. Voor de eerste drie winnaars kunnen prijzen worden gewonnen van respectievelijk drieduizend, tweeduizend en duizend euro. De ontwerpen worden tevens opgenomen in een catalogus en geëxposeerd.

Anders dan eerder werd gesteld, wordt de prijsuitreiking gehouden op zaterdag 24 juni, op de Dag van de Architectuur. Onlangs werd bekend dat deze manifestatie een week is vervroegd waardoor dit mogelijk is.

Prijsvraag Eenvoud is een initiatief van Comité de Fantasie. De uitvoering is in handen van architectuurcentrum Casla. De technische realisatie alsmede het ontwerp is door ebs interactieve communicatie gedaan.Voor meer informatie over dit project bezoek de website www.prijsvraageenvoud.nl.


Naar het nieuws overzicht >